Događaji,  Misli povodom

Prerazmišljavanje na Prosefestu 2019 – vanredna razmena knjiga

Vanredna Novosadska razmena knjiga održana je 23. septembra, kao prvi program „u susret Prosefestu”, i ugostila nepar desetina (sad i napismeno!) najvećih knjigoložnika, kojima nije smetala ni kiša, a ni termin — radni dan usred radnog vremena — da „zauzmu pozu” na Tribini mladih.

Učesnici su se fotografisali u Fotelji, malo uzdisali što i kod kuće nemaju takvu, prekopali sve štandove da bi se na kraju našli kod „Knjigom do osmeha” i osunčali dan slanjem humanitarnog SMS-a.

Vanrednu Razmenu organizovale su Helena MakFrančeska FajhnerAna Bogojev i Katarina Kostić, a u realizaciji su zdušno pomogli Slađan Kostić, Mirjana Frau Gardinovački i Gabrijela Fajhner, kojima se u završnici nenadano pridružio veteran-volonter Dejan Vujkov.

Dva i po sata proticanja knjiga bilo je sasvim dovoljno da svaki učesnik pronađe štivo u kojem će uživati, a mnogi su podržali razvoj Razmene i kupovinom rukotvorina (bedževa, obeleživača, narukvica, cegera). Sledeća, redovna Razmena očekuje nas 6. oktobra na starom mestu — u kulturnoj stanici Eđšeg, gde ćemo se družiti sa humanitarkom Aleksandrom Bogdanović Bibliotekarkom, bugarskom spisateljicom Ivankom Mogilskom„Fabrikom stihova”, inicijativom „Knjigom do osmeha”, predstavnicima Festivala mentalnog zdravlja… i naravno, zasaditi jedno drvo.

Do tada, prelistajte galeriju fotografija sa događaja:

Vanredna Novosadska razmena knjiga 2019

Književna kritičarka i aktivistkinja, osnivačica Novosadske razmene knjiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *