Događaji,  Misli povodom

Razmena knjiga pod vedrim nebom — Booktown

Novosadska razmena knjiga organizuje se od 2017. godine kvartalno, u skladu sa svakim od četiri godišnja doba, tako da svaka od njih ima različitu tematiku. U septembru Centar za kulturu i nove medije „16. jul” organizuje 12. po redu Novosadsku razmenu knjiga, ovog puta pod vedrim nebom, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Uz podršku Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, tradicionalna jesenja razmena trajaće čitava 2 popodneva Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture, tokom festivala Podgrađe Booktown, 18. i 19. septembra od 17 do 21 čas.

Knjige koje učesnici donesu menjaće za prerazmišljone koje mogu potrošiti na knjige koje su već drugi doneli. U zamenu za jednu knjigu iz svoje biblioteke, svi će moći da dobiju najmanje jednu knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, prateći utvrđeni sistem bodovanja istaknut na prijemnom pultu.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu, koja nas vraća u kulturnu stanicu Eđšeg, na zimsko druženje uz knjigu.

Učešće je besplatno, a svi posetioci mogu se poslužiti bedževima, cegerima, nalepnicama i obeleživačima dizajniranim specijalno za ovu Razmenu. Značilo bi nam da se prijavite i na fb eventu, da vidimo koliko vas možemo očekivati. 🙂

Za volontiranje na Razmeni možete se javiti koordinatorki volontera Ani Vujkov, na mejl bogojevana@gmail.com ili volonteri.nsrazmenaknjiga@gmail.com ili porukom na instagram stranici @nsrazmenaknjiga.

Vidimo se u gradu knjige!

Književna kritičarka i aktivistkinja, osnivačica Novosadske razmene knjiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *