kontrast popust promo kod prerazmisljavanje
Misli povodom,  prerazmišljavanje,  Strip

Top 10 preporuka za čitanje na odmoru

Istina je da ne postoji jedan žanr koji se nosi na odmor, ali možemo se složiti da, kojem god žanru pripadala, plažna knjiga mora doprineti opuštanju. Sad, to što nekoga opuštaju klasici o ženidbi i udadbi, nekog krvavice od 400 strana, a neko najvoli da pročita pesmu pre nego što se namaže kremom za sunčanje… o tome nije red raspravljati usred jula i vrućina.

Ali jeste red opremiti se za put uz propisno letnje sniženje.

Kao što znate, već neko vreme sarađujem s Kontrast izdavaštvom i obezbeđujem vam popust na onlajn kupovinu uz promo kod s nazivom bloga, ali ovog meseca kad u kućicu za kupone pri završetku kupovine ukucate PRERAZMISLJAVANJE — umesto dosadašnjih 20% dobijate 25% popusta na svoju korpu! Kupon se može upotrebiti neograničeno puta, ali ovaj sjajni popust traje samo do kraja avgusta, nakon čega se vraćamo na standardni popust od 20%.

U nastavku pročitajte mojih top 10 plažnih preporuka, pa proberite šta vam se slaže uz kofer.

promo kod prerazmisljavanje

 

Ministar & Rezalište

Ministar Stefana Boškovića i Rezalište Igora Štiksa nemaju dodirnih tačaka osim za letovanje najvažnije: zabavni su, slasni ali nikako trivijalni trileri u rangu svetskih velikana žanra.

POGLEDAJ MINISTRA

POGLEDAJ REZALIŠTE

 

Pride and Prejudice

It is a truth universally acknowledged, that a tourist in posession of a good taste, must be in want of a classic. Kontrastovi klasici na engleskom idealni su saputnici za letovanje, jer a) dobar su povod za plažni small talk, b) možete ih ostaviti kao poklon za one koji posle vas dolaze u smeštaj, c) sjajan su način za vežbanje jezika, jer priča vam je već poznata i d) kada to klasik nije bio idealan saputnik?

POGLEDAJ PRIDE AND PREJUDICE

 

Prestanite da čitate vesti

Vesti su loše po naše zdravlje. Leto je pravo vreme da ih se okanemo, bar na nekoliko dana, koliko je potrebno da pročitate ovu knjigu.

POGLEDAJ KNJIGU

 

Nerazdvojne

Kad čujemo Simon de Bovoar, pomislimo na društvenu teoriju, ali to ime nosi mnogo nežnije i više od toga. Upoznajte njenu prvu ljubav u kratkom romanu o odrastanju.

POGLEDAJ NERAZDVOJNE

 

Alisa u Zemlji čuda / Alisa sa one strane ogledala

Zamislite da leto morate provesti čitajući lektiru… ali ako je lektira u ovako divnom instagramabilnom povezu, garantujem da će vam biti lakše. 🙂

POGLEDAJ ALISU

 

Sanjaju li androidi električne ovce

Uz ovu tehnofikciju lepe se epiteti poput ‘kultni’ i ‘klasik’ i to obično ume da odbije, ali ne dajte se zavarati elitističkim blurbovima — roman Filipa K. Dika apsolutno je pitak i jasan, a opet nudi sasvim dovoljno tragova za (ako vam na suncu prijaju) dublje analize simbola.

POGLEDAJ ANDROIDE

 

1984

Ako ne letujete, letujete kod kuće ili letujete prekogranično al’ svesni da se „ne smete na zimu buniti zbog grejanja ako ste išli na more”, ovo je prava knjiga za vas.

POGLEDAJ 1984

 

Izabrane pesme Branka Miljkovića

Pesma pre plaže uopšte nije loša ideja, šta kažete? Iako Kontrast u ponudi ima još mnogo sjajnih zbirki, nije bilo šanse da ne izdvojim baš ovu — novi izbor iz poezije jednog od mojih najdražih pesnika, a znam da vas u njenu dostojnost vašeg kofera ne moram ubeđivati.

POGLEDAJ BRANKA

 

Oni

Za kraj, za one koji zaista žele da puste mozak na pašu tokom leta, tu je ogromna zbirka karikatura suživota s voljenom osobom. Crteži i poruke Tisje Kljaković Braić predstavljaju situacije s kojima se svi — koji smo ikada delili prostorvreme s partnerom — možemo poistovetiti. Uz nju, preporučujem dosta voća za hidrataciju, jer plakaćete od smeha!

POGLEDAJ KARIKATURE

 

Koje su vaše plažne Kontrastove knjige?

[wpedon id=”9280″ align=”left”]

Književna kritičarka i aktivistkinja, osnivačica Novosadske razmene knjiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *