O blogu

Prerazmišljavanje NIJE prevod engleske reči ‘overthinking’. (To bi bilo ‘prerazmišljanje’, jelte.) Prerazmišljavanje je moja kovanica, nastala sada već davne 2010. godine, da označi učestalo prevrtanje tuđih misli kroz moje, što su recenzije knjiga u to vreme i bile.

Prerazmišljavanje je blog nastao iz potrebe da svoje misli povodom knjiga ne mrmorim samo u dnevnik i jedvazainteresovane uši članova porodice. Prvih nekoliko godina pisala sam sama, a odnedavno postoji i kategorija gostujućih autora. Ako imate šta da kažete o muzici ili knjigama, a nemate gde ili želite baš ovde, pišite mi na prerazmisljavanje@gmail.com 🙂

Ja, evo, već duže nego što sam planirala, studiram Srpski jezik i književnost. Već 22 od 26 godina koliko imam čitam gde god da se zadesim. Objavljena mi je samo jedna kratka priča i, dok dograđujem biblioteku, sanjam o bar jednoj celoj knjizi s mojim imenom na koricama.

Ima tri godine kako predajem engleski i srpski jezik, uglavnom onima kojima ni jedan od njih nije maternji. Ima nekoliko meseci kako prijateljujem sa izdavačkim kućama Imprimatur i Odiseja, kojima sam zahvalna na proširenju porodice Prerazmišljavanja. Ima nešto kraće kako su u porodicu ušle izdavačka kuća Znanje, CRACKER GUERILLA NETWORK, prevoditeljka Gordana Ljuboje i Partizanska knjiga, koji su pokazali veliko poverenje u ideju i kvalitet Prerazmišljavanja. Hvala na prepoznavanju, dragi knjigoložnici!

Ima nekoliko godina kako se bavim pisanjem recenzija, lekturom i prevodom, a odnedavno organizujem i promocije knjiga. Više o tome možete pročitati na stranici Usluge i saradnja.

Najnoviji projekat u okviru Prerazmišljavanja jeste Razmena knjiga, kvartalni kulturni događaj u Novom Sadu, o kojem možete čitati na Oradiju, Vojvođanskim vestima i ovde, kod nas. 🙂

Advertisements

4 thoughts on “O blogu

    1. Dragi Stanimire,
      Nažalost, već nekoliko meseci nemamo kapaciteta da odgovaramo na pojedinačne upite. Trenutno se priprema Jesenja razmena knjiga — https://www.facebook.com/events/324772378080493/ — tako da ne mogu da obećam da ću knjigu pročitati u neko dogledno vreme, prosto ih je previše na čekanju. Ako Vam to ne predstavlja problem, primerke možete poslati na adresu Rumenački put 75, 21000 Novi Sad. U svakom slučaju, hvala na interesovanju za Prerazmišljavanje.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s