Novosadska razmena knjiga

Novosadska razmena knjiga u organizaciji Centra za kulturu i nove medije „16. jul” održava se kvartalno, jednom po godišnjem dobu, pozajmljujući tematiku od svakog od njih.

Novosadska razmena knjiga neprofitna je i nema budžet. Sponzori su učesnici sami, koji doniraju i razmenjuju knjige.

Učešće se ne naplaćuje, ali princip razmene NIJE knjiga-za-knjigu, već knjiga-za-kupon-kupon-za-knjigu, pa tako neke ‘vrede’ više, neke manje. Zato ga uvek istaknemo i u najavi događaja i na raznim vidnim mestima na lokaciji Razmene.

Autori i izdavači koji žele da je podrže na bilo koji način, mogu se javiti privatnom porukom Fejsbuk stranici Prerazmišljavanje ili na mejl: prerazmisljavanje@gmail.com.

_MG_5039

Prijatelji Novosadske razmene knjiga, hronološki:

***

U okviru Novosadske razmene knjiga održava se i Književno popodne, koje služi za predstavljanje lokalnih i manje lokalnih pisaca i knjiga. Kako nema budžeta, nema ni novca za putne troškove, tako da gosti sami obezbeđuju prevoz. Na Književnom popodnevu imaju piće po izboru (i po ceni u granicama koje organizator može da isprati) i priliku da svoje delo podele sa publikom. Ne moraju donirati nijedan primerak knjige, ali bilo bi lepo i u duhu Razmene (i svi su dosad tako).

Književno popodne do sada je ugostilo Ljiljanu ĐurićBorisa MišićaGorana SavićaStefana JanjićaBojana Krivokapića, Branislava Živanovića, Slađanu Ljubičić, Tihomira Jovanovića, Svetislava Filipovića, Novosadsku kvidič ligu, Društvo za promociju srednjovekovne kulture „Crveni gavranovi”, Milana Trpkovića Knjigosaurusa, udruženje NIVO koje je predstavilo Jedinstveni književni turistički vodič kroz Novi Sad — BOOK-MARK, Asocijaciju Kulturanova, Dragoslava Čupića, Vitomirku Trebovac, Milana Tripkovića, Knjigom do osmeha.

***

Novosadska razmena knjiga u medijima:

Kuda knjige idu posle?